Zarë – Dergohen  30,000.00 kuna për viktimat e tërmetit në Shqipëri

Një nga yjet e operës në botë, Inva Mula, e shoqëruar nga violinisti i famshëm Olen Cesari dhe pianisti Genc Tukiçi, performoi në 27 Dhjetor 2019 në Teatrin Kombëtar Kroat në Zarë, në një koncert të organizuar nga Agjencisë Kombëtare Shqiptare e Diasporës, Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Kroaci, dhe Këshilli i Pakicës Kombëtare Shqiptare të qytetit të Zarës. Bashkëorganizator i këtij koncerti unik ishte Teatri Kombëtar Kroat në Zarë.

Të Mërkurën, 8 Janar 2020, në orën 11, u derguan  një shume parash  prej 30,000.00 kunash për viktimat e tërmetit të Shqipërisë.

Drejtori i CNT në Zarë, Renato Orvorinić dhe menaxheri i marketingut të CNT në Zarë, Nena Ninčević Mandić ia dorezuan këtë shumë parash Kryetarit të Këshillit të Pakicës Kombëtare Shqiptare të qytetit të Zarës, z. Anton Dedaj.


Jedna od najvećih svjetskih opernih zvijezda, Inva Mula u pratnji violinista Olena Cesarija te pijanista Genc Tukiçija nastupila je 27. prosinca 2019. u HNK Zadar u organizaciji Veleposlanstva Republike Albanije u Hrvatskoj, Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zadra i Albanske nacionalne agencije za dijasporu. Suorganizator ovog jedinstvenog koncerta bilo je Hrvatsko narodno kazalište Zadar.

 U srijedu, 8. siječnja 2020. u 11 sati uručena je donacija u vrijednosti  30.000,00 namijenjena stradalima od potresa u Albaniji. Ravnatelj HNK Zadar, Renato Švorinić i voditeljica marketinga HNK Zadar,  Nena Ninčević Mandić predali su donaciju predsjedniku Vijeća albanske nacionalne manjine Grada Zadra, gospodinu Antonu Dedaju.


Bashkangjitur fotot nga Nenad Marçev